Foarte usor de preparat, aceasta tarta poate fi alegerea perfecta pentru desertul copiilor datorita vitaminelor pe care le contin agrisele.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- faina
- 500g foietaj
- 1 galbenus de ou, batut
- 1 lingura lapte
- 600g agrise
- 150g zahar pudra
- 50ml socata
- suc de lime
- 250ml smantana lichida
- 75ml smantana
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pe o suprafata presarata cu faina, se ruleaza aluatul pana ajunge la grosimea unei si se taie in 8 dreptunghiuri de aproximativ 12cm x 8cm. Se pun pe o foaie de copt.2. Cu un cutit ascutit, se face o adancitura in jurul fiecarui dreptunghi, la aproximativ 1 cm pe margine, apoi se inteapa peste tot in interiorul adanciturii cu o furculita. Se perie cu glazura de ou si se coc timp de 10-15 minute, pana se rumenesc bine si se umfla. Se lasa sa se raceasca.
3. Intre timp, se pun agrisele intr-o cratita la foc mediu, cu zahar si socata. Cand zaharul s-a dizolvat, se creste un pic de caldura si se fierbe pana cand agrisele incep sa isi ase sucul. Se adauga sucul de lime, apoi se lasa sa se raceasca.
4. Se bat smantana, smantana lichida si zaharul pudra intr-un bol, apoi se adauga jumatate din amestecul de agrise fierte. Se preseaza usor centrul fiecarui dreptunghi si se umple cu amestec de smantana si agrise. Se decoreaza cu agrisele ramase si se serveste.