Dacă ai poftă de ceva rapid, ușor și diferit, rețeta asta e pentru tine. Strugurii înveliți în cremă de brânză sunt ideali. Se fac repede și sunt perfecți pentru platouri festive, gustări de vară sau chiar ca desert ușor.

În plus, combinația de dulce, sărat și crocant e ceva ce sigur o să vrei să repeți.

Struguri înveliți în cremă de brânză

Rețeta nu e nouă, dar e puțin cunoscută. Mulți o descoperă abia când caută idei de gustări pentru musafiri, ceva de pus pe un platou cu aperitive sau o alternativă la deserturile clasice. E genul de rețetă care pare sofisticată, dar se face ușor și repede.

Preparare 15 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • Struguri (de preferat fără sâmburi)
  • 100 grame cremă de brânză (tip Philadelphia sau orice brânză tartinabilă, nesărată)
  • 1 lingură smântână grasă (opțional)
  • 1 linguriță miere (sau după gust)
  • Nuci tocate mărunt (poți folosi și alune sau fistic)

Mod de preparare

Spală bine strugurii. Lasă-i să se usuce complet sau tamponează-i cu un prosop de hârtie. Dacă sunt prea umezi, crema nu va adera bine.

Prepară crema. Amestecă brânza cu smântâna, mierea și un praf de sare. Gustă. Dacă îți place mai dulce, adaugă încă puțină miere.

Ia câte un strugure, trece-l prin crema de brânză cu ajutorul unei lingurițe. Apoi rostogolește-l prin nucile tocate.

Pune-i pe un platou. După ce ai terminat, lasă-i la frigider cel puțin 15-20 de minute înainte de servire. Așa se întărește ușor crema și totul devine mai fresh.