Supele și ciorbele sunt alegeri ideale pentru un prânz delicios și sănătos. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se face ușor, este rapidă și sănătoasă și e diferită de ciorbele clasice cu care suntem noi obișnuiți. 

V-ați gândit vreodată că puteți face ciorbă din carne tocată? Supa cu carne tocată se face ușor, pentru că fierbe mai repede decât dacă am folosi bucata de carne întreagă. Seamănă puțin ca aspect cu chilli con carne, doar că aceasta nu este picantă. 

Supă cu linte și carne tocată
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină țelină
  • 1 cană linte
  • sare
  • piper
  • 400 g pastă de roșii
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Puneți uleiul într-un vas pe foc. Adăugați carnea tocată și ceapa și căliți până când carnea și-a schimbat culoarea, aproximativ 10 minute.

Între timp, curățați și tăiați cartofii și țelina cubulețe și dați morcovul pe răzătoare. Puneți doi litri de apă fierbinte peste amestecul din vas și adăugați și legumele. Lăsați totul să fiarbă la foc mic, aproximativ o jumătate de oră.

Puneți lintea spălată și scursă de apă și pasta de roșii și mai lăsați pe foc o jumătate de oră. Lintea trebuie să fie fiartă, dar să nu se înmoaie complet.

La final, asezonați cu sare și piper după gust. Poftă bună!