Arome imbietoare, combinate perfect intr-o supa usoara.

Timp total 40 minute
Ingrediente
- 25g unt
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 cepe, tocate fin
- 1 telina mica, fin taiata
- 300g orez risotto
- 1,2 litri supa de pui, fierbinte
- 500g creveti curatati
- 4 frunze mari de salvie proaspete
- 2 lingurite smantana
- 115g parmezan, ras
Mod de preparare
1. Se topesc untul si jumatate din uleiul de masline intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si telina si se gatesc, amestecand ocazional, timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga orezul si se gateste timp de 1-2 minute, amestecand pana cand boabele sunt usor translucide.2. Se adauga o parte din supa de pui fierbinte in cratita. Se gateste, amestecand, pana cand supa a fost absorbita, apoi se adauga restul de supa. Se fierbe pana cand orezul este al dente si are consistenta unei supe - aproximativ 20 de minute.
3. Se adauga crevetii si se gatesc timp de 1-2 minute, pana cand devin roz si sunt fierti.
4. Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie la foc mediu. Se prajesc frunzele de salvie timp de cateva secunde, pana cand sunt crocante. Se scot si se lasa pe hartie pentru a se scurge.
5. Se adauga smantana si parmezanul in supa, apoi se asezoneaza cu piper negru proaspat macinat.
6. Se imparte supa intre 4 boluri. Se garniseste fiecare bol cu o frunza de salvie prajita si parmezan ras.