Timp total 40 minute
Ingrediente
- 2 x 185g conserva de ton in ulei
- 1 ceapa mica, tocata
- 375ml supa de legume
- 350g risotto
- 100ml vin alb
- 1/4 cana parmezan ras
- 1 lamaie coaja si sucul
- 50g rucola
Mod de preparare
1. Se scurge tonul, pastrand 1 lingura de ulei.2. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de ton la foc mediu si se gateste ceapa timp de 1-2 minute sau pana se inmoaie.
3. Se amesteca supa de legume cu 375ml de apa. Se adauga orezul peste ceapa si se fierbe timp de 2-3 minute, amestecand. Se adauga vinul si se lasa sa se evapore alcoolul.
4. Dupa ce vinul a fost absorbit, se adauga supa, treptat, avand grija ca lichidul sa fie absorbit inainte de a adauga din nou.
5. Atunci cand orezul este fiert, se adauga tonul, parmezanul, coaja de lamaie și sucul, apoi se asezoneaza dupa gust. Se serveste pe un pat de rucola.