Gazpacho este o reteta spaniola pentru supa rece, cu tot felul de legume. Aceasta versiune contine sparanghel si castravete.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 500g sparanghel
- 100g paine alba, taiata cubulete
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri otet
- 1 castravete, fara coaja si seminte
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
1. Se pune1 litru de apa la fiert si se adauga 1 lingurita de sare. Intre timp, se taie sparanghelul pe jumatate. Se fierbe pana se inmoaie. Se scoate, se scurge, se trece printr-un jet de apa rece si se lasa deoparte.2. Se pune painea intr-un bol cu ulei si otet. Se adauga apa in care s-a fiert sparanghelul si se lasa la macerat timp de 5 minute. Se taie castravetii si usturoiul, in cubulete, si se adauga in bol.
3. Pune restul de lichid si sparanghelul intr-un mixer si se paseaza. Se adauga painea inmuiats, castravetii si usturoiul si se paseaza pana la omogenizare. Se asezoneaza si se raceste inainte de servire.