Ingrediente
- 400ml supa de pui
- 1/4 cana apa
- 1 cartof curatat si taiat cubulete
- 1 ceapa, taiata marunt
- 1 catel de usturoi, maruntit
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita menta uscata
- 1/8 lingurita sare
- 350g sparanghel
- 45g prosciutto, taiat
- piper
Mod de preparare
1. Se pune supa, apa, cartofii, ceapa, usturoiul, cimbru, menta si sarea intr-o cratita mare. Se da in fiert la foc mare. Se reduce focul la mediu, se acopera si se fierbe pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 8 minute. Se adauga sparanghel, se miscoreaza focul si se fierbe, acoperit, pana cand sparanghelul este fraged, aproximativ 5 minute.2. Intre timp, se gateste prosciutto intr-o tigaie la foc mediu, amestecand, aproximativ 5 minute.
3. Se toarna supa intr-un blender mare si se amesteca pana la omogenizare. Se asezoneaza cu piper. Se serveste acoperita cu prosciutto.