Aceasta supa picanta este perfecta pentru serile friguroase de iarna.

Supa Picanta Cu Carne De Pui Tocata
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 2 lingurite de ulei de floarea-soarelui
  • 250g carne tocata de pui
  • 1 buchet broccoli, taiate
  • 1l supa de pui
  • 2 catei de usturoi, taiat in felii subtiri
  • 1 ardei iute rosu lung, taiat
  • 12 creveti, curatati
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 2 linguri suc de lime
  • 1/2 cana frunze de coriandru
  • 1/4 cana frunze de menta
  • 100g fidea
  • 1 lingura arahide prajite, nesarate, tocate
  • praf de ardei iute, pentru a servi

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu-mare. Se adauga carnea de pui si se gateste, amestecand, timp de 2-3 minute, pana cand se rumeneste. Se asezoneaza si se lasa deoparte.

2. Se fierbe broccoli cu apa sarata timp de 3 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurge si se trece sub un jet de apa rece. Se pune deoparte.

3. Se combina supa de pui, usturoi si ardei iute feliat intr-o tigaie si se da in fiert. Se adauga creveti si zahar, apoi se fierbe la foc mediu timp de 1-2 minute, pana cand crevetii sunt opaci. Se adauga si se fierbe timp de broccoli 1-2 minute, apoi se adauga suc de lime si condimentele.

4. Intre timp, se gateste fideaua in conformitate cu instructiunile de pe pachet. Se scurg, apoi se imparte in 4 boluri de servire.

5. Se scot creveti si broccoli cu o lingura si se aranjeaza peste fidea. Se acopera cu carne de pui, apoi se pune supa. Se adauga arahide, praf de ardei iute si condimente ramase, apoi se serveste imediat.