Un preparat inspirat din bucataria frantuzeasca, pentru a te incalzi in serile reci de toamna.

Supa Tartiflette cu sunca
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 50g unt
  • 2 cepe mari, felii
  • 4 cuisoare de usturoi, zdrobite
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 300ml de vin alb sec
  • 1kg de cartofi, taiati in bucati mici
  • 1l supa de pui
  • 200ml smantana
  • 200g branza reblochon, tocata
  • 6 felii de sunca parma
  • 3 linguri de castraveciori murati, fin tocati

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mic, apoi se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc, amestecand des, timp de 10-15 minute pana cand ceapa este inmuiata, dar nu este colorata. Se adauga nucsoara si se mai lasa pe foc timp de inca 2 minute. Se mareste caldura, se adauga 250ml de vin alb si se lasa pe foc pana cand aproape s-a evaporat. Se adauga cartofii si supa. Se dau in fiert, apoi se lasa timp de 20 de minute.

2. Se adauga smantana, apoi branza si se asezoneaza bine. Se ia de pe foc si se paseaza bine cu un blender. Se adauga restul vinului si se lasa deoparte.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu, apoi se prajeste sunca pentru 2-3 minute pe fiecare parte). Se scurge pe hartie de bucatarie, apoi se rupe in bucati.

4. Se pune supa in boluri, se adauga sunca prajita si castraveciori murati si se serveste.