O reteta frantuzeasca, perfecta pentru serile reci de iarna.
Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- 700g cartofi
- 300g baby spanac
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei mari de usturoi
- 200g bacon afumat
- 2 linguri faina
- unt
- 200ml smantana lichida
- 200ml supa de pui
- 370g pipet de pui, fiert si taiat bucati
- 250g branza Reblochon, taiata bucatele
Mod de preparare
1.Se incalzeste cuptorul la 200C. Se taie cartofii in felii de 3 mm grosime si se fierb in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg. Se pune spanacul intr-o strecuratoare, se toarna apa fiarta peste si se opareste, apoi se trece pe sub un jet de apa rece si se stoarce.2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu si se caleste ceapa, amestecand, timp de 8 minute. Se mai lasa 2 minute, apoi se scoate intr-un castron. Se adauga bacon in tigaie si se prajeste pana cand devine crocant. Se adauga la ceapa, apoi se adauga faina.
3. Se unge un vas termorezistent mare cu unt. Se amesteca smantana cu supa si se asezoneaza.
4. Se pune un strat de cartofi, apoi bacon, spanac, carne de pui taiata si jumatate din branza, apoi se toarna sosul de smantana. Se termina cu un strat de cartofi. Se condimenteaza cu sare.
5. Se coc timp de 30 de minute, apoi se adauga branza ramasa si se mai lasa la cuptor timp de 10-15 minute.