Atunci când trebuie să pregătești o masă rapidă, delicioasă și sănătoasă, poate fi o adevărată provocare pentru mulți dintre noi. Dar sunt preparate care ne pot scoate din încurcătură, simplu și repede.

Unul dintre ele este această tartă cu broccoli, cremoasă, cu bază crocantă și nu în ultimul rând foarte gustoasă. Se face repede, iar combinația de aluat de tartă cu brânză cremoasă și broccoli este una delicioasă. 

Este un fel de mâncare ideal și pentru a integra broccoli-ul în alimentația copiilor, dacă aceștia nu sunt neapărat fani al gustului de broccoli. Cu această tartă sigur îi veți ”păcăli” să mănânce broccoli.

Tartă cu broccoli și brânză
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • Pentru umplutură:
  • 200 g broccoli
  • 4 ouă
  • 100 g brânză Gruyere
  • 140 ml smântână lichidă

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Amestecați într-un bol făina, sarea și untul rece. Frământați până când obțineți un aluat sfărâmicios. Adăugați oul bătut și frământați până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

Lăsați aluatul o jumătate de oră la rece, după care îl puteți întinde și așeza într-o tavă rotundă pentru tartă. Înțepați aluatul cu furculița și dați la cuptor pentru 15 minute.

Între timp, puneți o oală cu apă și puțină sare la fiert. Spălați broccoli-ul și rupeți-l în buchețele cât mai mici. Când apa fierbe, puneți broccoli-ul și fierbeți pentru 3-4 minute.

Bateți ouăle, adăugați smântâna lichidă și brânza dată pe răzătoare. Puneți buchețelele de broccoli scurse de apă peste aluatul de tartă. Turnați amestecul de ouă, smântână și brânză uniform peste broccoli.

Dați din nou la cuptor pentru 25-30 de minute. Lăsați să se răcească, după care puteți tăia tarta.

Poftă bună!