O tarta aromata, care este mai buna servita la temperatura camerei decat rece, abia scoasa din frigider.
Timp total 2 ore și 30 minute
Ingrediente
- Pentru baza:
- 175g faina
- 75g gris
- 175g unt
- 75g zahar
- Pentru umplutura:
- 100g stafide
- 225g zahar pudra
- 90g unt
- 4 oua
- 4 linguri malai
- 1 lingura de praf de copt
- 1/4 lingura de sare
- 750g ricotta proaspata
- 1 lamaie - coaja rasa
- 15g fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Pentru umplutura, se pun stafidele intr-un castron mic, se acopera cu apa clocotita, apoi se lasa deoparte pentru a se inmuia.2. Intre timp, se face baza. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se pun faina si grisul intr-un blender, se adauga untul si se amesteca scurt pana cand arata ca pesmetul gros. Se adauga 75 g de zahar si se amesteca pana cand incepe sa se imbine.
3. Se intinde pe o suprafata si se framanta usor pana cand este neted. Se formeaza o minge, apoi se tuleaza intr-un cerc. Se pune aluatul in tava si se inteapa cu o furculita. Se coace timp de aproximativ 35 de minute. Se scoate si se lasa deoparte pentru a se raci usor. Se incalzeste cuptorul la 180C.
4. Pentru topping, se scurg stafidele si se lasa sa se usuce pe hartie de bucatarie. Se pun deopare 3 lingurite de zahar. Intr-un castron, se bate untul si zaharul ramas, cu un mixer electric, pana se combina. Se adauga un ou si se bate pana cand amestecul este usor, palid si cremos. Se adauga inca 2 oua. Se separa ultimul ou si se adauga galbenusul. Se pune albusul deoparte.
5. Se adauga malaiul, praful de copt si sarea, apoi se incorporeaza ricotta, coaja de lamaie si stafidele. In cele din urma, se adauga albusul, batut bine inainte.
6. Se ung partile laterale ale tavii cu putin unt si se pudreaza cu cele 3 linguri de zahar puse deoparte. Se toarna amestecul peste baza, apoi se imprastie cu fulgi de migdale. Se coace timp de 1 ora pana cand tarta este ferma la atingere. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Se serveste calda sau la temperatura camerei, taiata in felii.