Prin folosirea unui aluat din comert, aceste aperitive sunt foarte usor de preparat, fiind combinatia perfecta intre dulceata perelor si gustul fin al branzei.

Tarte cu pere si branza cu mucegai
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 500g aluat
  • 1 ou, batut
  • 15g unt
  • 1 ceapa mica, taiata
  • 150g Cambozola (sau alta branza cu mucegai)
  • 2 pere, felii
  • 2 lingurite smantana
  • 1/2 lingurita de frunze proaspete de cimbru
  • 4 linguri ulei
  • 1 1/2 linguri de suc de lamaie
  • amestec de frunze de salata
  • 30g bucati de nuci

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se ruleaza aluatul intr-un dreptunghi de 30 x 20 cm. Se taie pe jumatate pe lungime, apoi se taie fiecare jumatate in 3, pentru a forma 6 patrate egale. Se perie fiecare patrat cu ou si se deseneaza un patrat in interiorul fiecarei bucati de aluat, lasand o margine de 1 cm. Se coace timp de 10-12 minute.

2. Folosind o lingura, se ridica si se arunca patratul intern din aluat.

3. Se incalzeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Cand se topeste, se prajeste ceapa usor.

4. Se amesteca ceapa, cambozola, pere, smantana, cimbru si condimente.

5. Se pune o lingurita de umplutura in fiecare bucata de aluat si se coace timp de inca 5 minute.

6. Se amesteca uleiul si sucul de lamaie si se amesteca cu salata si nucile. Se decoreaza fiecare aperitiv cu cimbru si servesc cu salata.