Un preparat care poate deveni "piesa de rezistenta" a unei mese vegetariene.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 50g unt
- pesmet
- 250g broccoli
- 40 g faina
- 300 ml lapte
- piper cayenne
- nucsoara
- 4 oua, separate
- 100g branza cu mucegai, sfaramata
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C si se pune o foaie de copt in cuptor pentru a se incalzi. Se unge un vas termorezistent cu unt topit si se presara cu pesmet.2. Se opareste broccoli in apa clocotita, apoi se paseaza intr-un blender. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se fierbe timp de 2 minute. Se adauga, treptat, laptele, amestecand sis e da in fiert. Se fierbe timp de 2 minute, pana se ingroasa.
3. Se opreste focul, se adauga mirodeniile si galbenusurile de ou. Se amesteca bine. Se adauga pasta de broccoli si branza. Se bat albusurile de ou pana se ingroasa si se incorporeaza, treptat, in amestec. Se toarna in vasul pregatit.
4. Se coace pe foaia de copt fierbinte pana cand creste si capata o culoare aurie. Se serveste cu salata.