Cu un minim de ingrediente si putin timp, poti face niste tarte rustice delicioase.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- faina
- 250g foietaj
- 2 linguri chutney de ceapa caramelizata
- 2 oua, plus 2 galbenusuri de ou
- 80ml smantana
- 1 lingura de mustar
- 75g branza cu mucegai, rupta
- cimbru proaspat
- alune prajite, tocate
Mod de preparare
1. Se incalzeste o foaie de copt la 220C. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se taie in 2 bucati suficient de mari pentru a se potrivi intr-o tava de tarta. Se pun bucatile de aluat in tavi de tarta. Se imprastie chutney subtire peste baza.2. Se bate 1 ou intreg cu galbenusurile de ou, apoi se adauga smantana, mustar si condimente. Se toarna peste tarte, apoi se acopera cu branza, cimbru si alune. Se bate oul ramas si se unge foietajul.
3. Se pune pe foaia de copt preincalzita si se lasa la cuptor timp de 18 minute pana capata o culoare aurie. Se servesc cu o salata verde.