Cu un gust rafinat, acest preparat poate fi servit ca fel principal, langa o salata verde, sau ca garnitura, langa o friptura suculenta.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 1.1-1.2 litri supa de pui sau legume
- 2 linguri de ulei de masline
- 25g unt
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura de salvie proaspata tocata
- 450g dovleac, taiat in bucati de 1 cm
- 225g risotto
- 25g parmezan ras fin
- 50g branza cu mucegai, taiata in bucati de marimea unei alune
Mod de preparare
1. Se pune supa la fiert intr-o cratita si se pastreaza calda. Se incalzesc uleiul si jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi se gatesc la foc mediu timp de 5-6 minute pana cand este moale. Se adauga salvia si dovleacul si se calesc timp de 1 minut.2. Se adauga orezul si se amesteca pana cand toate boabele sunt acoperite cu ulei si unt. Se adauga o cana de supa si se amesteca pana cand supa a fost absorbita. Se repeta pentru aproximativ 20-25 de minute, amestecand constant, pana cand orezul este cremos.
3. se adauga parmezan, branza cu mucegai si restul untului. Se asezoneaza. Se serveste decorat cu frunze de salvie.