O reteta simpla si sanatoasa, cu o combinatie savuroasa de somon, sfecla si hrean.

Tarte cu sfecla, somon afumat si hrean
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250g mascarpone
  • 3 linguri de hrean ras
  • 1 lamaie - sucul
  • 2x320g foietaj
  • 500g sfecla rosie
  • ulei de masline
  • 1 ou batut
  • 200g somon afumat
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se amesteca 250 g mascarpone cu 3 linguri de hrean ras si sucul de la 1 lamaie, apoi se asezoneaza. Se taie foietajul in sferturi, marcand, cu un cutit, o margine de 1 cm in jurul fiecarei bucati. Se inteapa centrele cu o furculita, apoi se raspandeste amestecul, Se pun bucatele de sfecla fiarta peste amestec. Se condimenteaza, se imprastie cu ulei de masline, se perie pe margini cu ou batut, apoi se coace timp de 20 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se adauga bucatele de somon afumat si patrunjel tocat, apoi se serveste.