Tiramisu cu cremă de whiskey este un desert care vă va cuceri instant, chiar dacă nu sunteți neapărat fani alcool. Gustul de cremă de whiskey este foarte subtil și se simte exact cât trebuie, fără să fie pregnant.

Tiramisu cu cremă de whiskey

Atunci când bucătăriile internaționale se întrepătrund și rețetele se combină, rezultatul este de două ori mai gustos. Este și cazul acestui desert, un tiramisu tipic italian, combinat cu cremă de whisney irlandeză.

Pentru această rețetă puteți folosi orice cremă de  whiskey. Noi am folosit Bailey's și a ieșit excelent! Din cantitățile de mai jos vă va ieși o tavă de tiramisu pe 2 sau 3 straturi, în funcție de suprafața tăvii.

Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 400 ml cafea (espresso)
  • 250 ml Baileys
  • 400 g pișcoturi
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • 500 g mascarpone
  • 1 lingură cacao

Mod de preparare

Amestecați cafeaua cu 175 ml de Baileys. Înmuiați pișcoturile, unul câte unul, în amestecul de cafea cu cremă de whiskey și așezați-le într-o tavă dreptunghiulară.

Separați ouăle și amestecați gălbenușurile cu zahărul, până când acesta s-a topit. Puneți cei 75 de ml de Baileys care v-au rămas și amestecați din nou.

Bateți spumă albușurile și încorporați-le în amestecul făcut anterior. Încorporați și crema mascarpone, amestecând cu o spatulă.

Puneți o treime sau jumătate din cremă peste pișcoturi (în funcție de dimensiunea tăvii și de câte straturi vreți să vă iasă).

Continuați cu un nou strat de pișcoturi și cremă și tot așa. La final, pudrați cacao deasupra. Dați la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a servi.

Poftă bună!