Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă.

O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii. 

Ruladă tiramisu
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 400 ml cafea (espresso)
  • 3 linguri rom sau cremă de whiskey
  • 400 g pișcoturi
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 500 g mascarpone
  • 1 lingură cacao

Mod de preparare

Înmuiați pișcoturile, unul câte unul, în cafeaua amestecată cu rom sau cu cremă de whiskey. Așezați pișcoturile pe folie de plastic și acoperiți cu încă un strat de folie. Dați la frigider pentru două ore.

Între timp, puteți prepara crema de mascarpone. Separați ouăle și amestecați gălbenușurile cu zahărul, până când acesta s-a topit.

Bateți spumă albușurile și încorporați-le în amestecul făcut anterior. Încorporați și crema mascarpone, amestecând cu o spatulă. Nu amestecați prea mult, pentru că există riscul ca aceasta să se taie.

Bateți frișca lichidă cu mixerul, până când capătă volum. Amestecați și frișca lichidă cu crema mascarpone făcută anterior. Dați și crema la rece până când trec cele două ore.

Între timp, pișcoturile s-au înmuiat și putem asambla rulada. Întindeți foarte ușor, cu ajutorul unui sucitor, pișcoturile. Desfaceți folia și turnați crema în strat generos și nivelați bine. Cu ajutorul părții de jos a foliei, începeți să rulați ușor prăjitura. Aveți grijă pentru că pișcoturile sunt foarte fragede și se pot rupe foarte ușor. Când ați ajuns la capăt, îndepărtați folia și pudrați prăjitura cu cacao.

Dați la frigider pentru încă o oră înainte de a o servi.

Poftă bună!