Această rețetă de ceapă caramelizată se prepară rapid și foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente banale și doar trei pași de parcurs.

Ceapă caramelizată. Cum o faci crocantă și cum o folosești în rețete

Dacă ești un consumator pasionat de burgeri, știi foarte bine că puțină ceapă caramelizată face diferența dintre banal și fabulos. Dulceața cepei contrastează frumos cu carnea și brânza savuroasă, adăugând în același timp un strat suplimentar de aromă sandvișului preferat. Se potrivește de minune cu aproape orice și este surprinzător de ușor de făcut.

Este gata în 30 de minute sau mai puțin, această rețetă de ceapă caramelizată se prepară rapid și foarte ușor, iar rezultatul final este delicios și merge de minune cu burgeri, friptură, lista poate continua. Ai nevoie de câteva ingrediente banale și doar trei pași de parcurs.

Nimic nu se poate compara cu un burger suculent, aromat, din care se zăresc câteva fire de ceapă caramelizată dulce, moale, rumenită la perfecțiune. Trucul ce îți garantează de fiecare dată reușita este mult mai ușor decât ai crede.

Care ceapă este cea mai bună

Cele mai bune soiuri pentru caramelizare sunt ceapa galbenă și cea dulce, pentru că sunt cele mai versatile și se potrivesc bine cu o mare varietate de preparate. Ceapa roșie este recomandată în mâncăruri consistente din carne de vită și tocănițe cu vin roșu, în timp ce ceapa albă este perfectă la grătare.

Se folosește unt sau ulei pentru caramelizarea cepei?

Această întrebare are un singur răspuns: Unt, mereu unt! Untul adaugă mai multă aromă cepei atunci când o rumenește.

Cum faci ceapă caramelizează

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • Două linguri de unt
  • O ceapă tăiată în felii subțiri
  • Două linguri de zahăr brun
  • Trei linguri de whiskey sau vermut sau orice alt alcool ai în casă. O altă opțiune este oțetul balsamic.
  • O linguriță de sos de soia
  • Sare și piper, în funcție de preferințe

Mod de preparare

Topește untul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă în tigaie ceapa feliată subțire și așteaptă până ce încep să se rumenească.

Adaugă zahăr brun, whiskey și sos de soia când ceapa începe să se rumenească. Amestecă și continuă să gătești încă trei minute. Se condimentează cu sare și piper, după gust. Lasă pe foc până ce inelele de ceapă se rumenesc și se înmoaie. În acel moment, ceapa caramelizată este gata.

Cum caramelizezi ceapa fără a o arde?

Amestecă în timp ce gătești la foc mediu spre puternic. Pentru că nu toate plitele sunt create la fel, în momentul în care vezi că ceapa începe să se ardă, trebui să reduci focul la mediu, chiar dacă asta va însemna că va crește timpul de preparare.

Cum poți folosi ceapa caramelizată

Nu ai cum să dai greș cu aceste idei pentru a încorpora ceapa caramelizată în tot felul de preparate. În plus, îți vor deschide ochii asupra superputerilor acestui ingredient:

  • Ca topping pentru orce fel de carne, cum este cea de pui sau de porc
  • Adaugă ceapa caramelizată prentru a face un hummus fantastic.
  • Ca topping pentru pizza sau turte la tigaie.
  • În burgeri și sandvișuri. Ceapa caramelizată adaugă un plus excelent de aromă sandvișurilor și burgerilor tăi.