Tiramisu este un desert pe cât de gustos, pe atât de ușor de făcut. Alături de cheesecake, este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere pe care le puteți prepara pentru o ocazie specială, sau pur și simplu, când aveți poftă de ceva dulce. 

În afară de varianta clasică, sub formă de tort, în tavă, tiramisu poate fi servit și la pahar, într-o mulțime de forme și combinații delicioase. Astăzi vă propunem o variantă de tiramisu la pahar cu fructe de pădure. Un desert spectaculos, în straturi, cu care veți impresiona și cei mai pretențioși musafiri. 

Tiramisu cu fructe de pădure, la pahar
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 pachet pișcoturi
  • 2 cești espresso
  • 350 g fructe de pădure proaspete sau congelate
  • cacao sau ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de cremă. Separați ouăle și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Separat, mixați gălbenușurile cu zahărul și vanilia, până când se deschid puțin la culoare. Turnați crema de gălbenușuri peste albuș și mixați cât să se încorporeze, la viteză mică, pentru a nu se pierde din textura aerată.

Adăugați și brânza mascarpone și amestecați doar cât să se încorporeze, după care dați crema la frigider.

Pentru a monta desertul, puteți alege varianta clasică sau puteți mărunți pișcoturile, dacă nu vă încap în pahar/ cupă. Înmuiați pișcoturile în cafea, după care le mărunțiți cu mâna sau cu ajutorul unei furculițe.

Puneți un strat de pișcoturi, unul de cremă mascarpone și unul de fructe de pădure în pahare. Continuați cu câte un strat din fiecare, până când umpleți formele.

Decorați cu cacao sau ciocolată neagră dată pe răzătoare. Dați deserturile la frigider pentru două ore înainte de a servi. Poftă bună!