Toba de pui este ideală pentru cei care nu consumă porc ori pur și simplu nu vor să mănânce carne grasă.

Tobă de pui - rețeta simplă

Toba reprezintă unul dintre preparatele mult-așteptate pe masa de Crăciun sau de Revelion. Iar pentru cei care nu consumă porc ori pur și simplu nu vor să mănânce carne grasă, există această rețetă ce vă va ajuta să vă impresionați invitații la mesele festive.

Cu ingredintele prezentate mai jos, puteți realiza în jur de 15 porții, însă depinde de cum le împărțiți și normal de cât consumă fiecare.

Dar, fără nicio urmă de îndoială, această tobă de pui va atrage atenția tuturor celor prezenți și nici nu avea la fel de multe calorii precum cea de porc. Este ideală pentru cei mici, dar și pentru adulții care preferă mâncărurile ușoare.

Rețeta de tobă de pui

Preparare 30 minute
Gătire 3 ore
Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 700 grame pulpe de pui dezosate
  • 300 grame de piept de pui
  • 2 lingurițe de boia dulce
  • 6 căței de usturoi
  • 30 grame de gelatină
  • 3 frunze de dafin
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Curățați și zdrobiți cățeii de usturoi, apoi tăiați pulpele și pieptul fâșii lungi și subțiri.

Puneți carnea într-o cratiță de mărime medie cu o lingură de sare, 2 lingurițe de boia dulce, 3 frunze de dafin și câteva boabe de piper. Adăugați și cele 30 de grame de gelatină albă.

După aceea, puneți cratița de mărime medie într-o cratiță mare, adăugați apă dar aveți grijă să nu intre în cea mică. Dați la foc mediu, iar când începe să fiarbă, puneți un capac deasupra.

Carnea își va lăsa sucul propriu și se va găti încet. Lăsați totul să fiarbă la foc mic, timp de trei ore, iar dacă este cazul, puteți pune peste carne puțină apă caldă.

La final, scoateți bucățile de pui din cratiță și dezosați. Puneți 8 căței de usturoi în supa rămasă și limpeziți-o folosind o sită.

Turnați supa și adăugați bucățile de pui în boluri, acoperiți cu folie alimentară și lăsați peste noapte la frigider.