Aceasta reteta reprezinta o buna modalitate de a folosi mancarea ramasa de la petreceri sau intalniri cu prietenii.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 3 linguri de ulei de masline
- 400g carnati
- 200g bacon afumat
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 750g dovleac, decojit si taiat in felii mici
- 200ml vin alb
- 500g curcan
- cimbru proaspat
- 600ml supa de pui
- 2 x 400g cutii de fasole, scursa si clatita
- 4 linguri de smantana
- patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
1. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc carnatii timp de 8 minute, pana cand se rumenesc peste tot. Se iau de pe foc, se taie in bucati mari, apoi se pun deoparte.2. Se adauga bacon, se prajeste pana se rumeneste, apoi se scoate. Se adauga ceapa in tigaie cu uleiul ramas si se caleste timp de 10 minute, adaugand usturoiul in ultimele 2 minute. Se scot si se adauga peste carnati si bacon.
3. Se adauga bucatile de dovleac si se prajesc timp de 10 minute, amestecand din cand in cand, apoi se toarna vin si se fierbe pana scade la jumatate.
4. Se pun carnatii, bacon-ul si ceapa peste dovleac apoi se adauga carnea de curcan si cimbru. Se asezoneaza bine si se adauga supa de pui. Se da in fiert, apoi se acopera, se reduce caldura si se fierbe usor timp de 30 de minute. Se adauga fasolea si se fierbe timp de inca 10 minute, apoi se adauga smantana si patrunjel si se serveste.