Un desert delicios, care incheie perfect o masa in familie.

Tort De Morcovi Cu Glazura De Crema De Branza
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 300g (aproximativ 4) morcovi, rasi
  • 125g zahar
  • 50g nuci, tocate
  • 250g faina
  • 1 lingura de scortisoara
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • Pentru glazura:
  • 200g crema de branza
  • 125g zahar pudra
  • 30g unt moale
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 2 lingurite de suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tavasi se lasa deoparte. Se bat ouale intr-un castron mare, apoi se adauga morcovii, uleiul vegetal, zaharul si nucile. Se amesteca bine. Se cern faina si scortisoara intr-un castron si se amesteca. Se incorporeaza amestecul de faina in amestecul de oua. Se incalzeste laptele intr-o tigaie pana se incalzeste, apoi se ia de pe foc. Nu amestecati prea mult.

2. Se toarna amestecul in tava de tort si se coace timp de aproximativ 30-35 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Daca nu este gata, se coace inca 5 minute, apoi se incearca din nou. Se lasa sa se raceasca in tava.

3. Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un blender si se amesteca oana cand este neted. Se acopera tortul cu glazura. Se lasa sa se raceasca frigider timp de aproximativ o ora. Se taie si se serveste.