Un desert delicios, care incheie perfect o masa in familie.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 4 linguri ulei
- 3 oua
- 300g (aproximativ 4) morcovi, rasi
- 125g zahar
- 50g nuci, tocate
- 250g faina
- 1 lingura de scortisoara
- 50 ml lapte
- 2 linguri de bicarbonat de sodiu
- Pentru glazura:
- 200g crema de branza
- 125g zahar pudra
- 30g unt moale
- 1 lamaie - coaja rasa
- 2 lingurite de suc de lamaie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tavasi se lasa deoparte. Se bat ouale intr-un castron mare, apoi se adauga morcovii, uleiul vegetal, zaharul si nucile. Se amesteca bine. Se cern faina si scortisoara intr-un castron si se amesteca. Se incorporeaza amestecul de faina in amestecul de oua. Se incalzeste laptele intr-o tigaie pana se incalzeste, apoi se ia de pe foc. Nu amestecati prea mult.2. Se toarna amestecul in tava de tort si se coace timp de aproximativ 30-35 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Daca nu este gata, se coace inca 5 minute, apoi se incearca din nou. Se lasa sa se raceasca in tava.
3. Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un blender si se amesteca oana cand este neted. Se acopera tortul cu glazura. Se lasa sa se raceasca frigider timp de aproximativ o ora. Se taie si se serveste.