Dintre toate torturile, cel de morcovi are o dulceață și o aromă aparte, datorită gustului natural al morcovilor. Este un dulce sănătos și delicios, de care vă puteți bucura oricând, fără să fie nevoie de o ocazie specială.

Astăzi vă propunem un tort dulce și simplu de făcut, cu două straturi de blat și cremă de brânză cu frișcă. Datorită faptului că morcovii sunt dulci în mod natural, puteți limita cantitatea de zahăr din rețetă, dacă doriți o variantă mai sănătoasă a acestui tort. 

Tort de morcovi cu cremă de mascarpone
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 260 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 270 ml ulei
  • 200 g zahăr tos
  • 200 g zahăr brun
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 ouă
  • 300 g morcovi
  • 100 g nucă
  • 65 g stafide
  • un praf de sare
  • Pentru glazură:
  • 225 g mascarpone
  • 150 g zahăr pudră
  • 80 ml frișcă lichidă
  • 50 g nuci

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Puneți într-un bol făina, praful de copt și scorțișoara și cerneți-le. Într-un vas separat, amestecați uleiul, zahărul și vanilia. Amestecați bine și adăugați ouăle unul câte unul.

Când amestecul s-a omogenizat, începeți să puneți ingredientele uscate, câte o lingură odată, amestecând cu un tel sau cu o spatulă. La final, puneți morcovii dați pe răzătoarea mică, nucile rupte în bucăți și stafidele și amestecați.

Împărțiți amestecul în două tăvi identice sau împărțiți pe jumătate și coaceți blaturile pe rând. Dați la cuptor blatul, pentru 35-45 de minute sau până când s-a rumenit. Procedați la fel și cu a doua jumătate de blat.

Pentru cremă, amestecați într-un bol frișca lichidă cu zahărul pudră și mixați până când capătă consistență. La final, încorporați crema mascarpone și mai mixați 30 de secunde.

Când blaturile s-au răcit, puteți asambla tortul. Puneți jumătate din cremă peste blat. Puneți și celălalt blat și, cu restul de cremă, îmbrăcați tortul. Decorați cu nuci și lăsați la rece câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!