Pastele rumenite în cuptor, gratinate cu brânzeturi, sunt o alegere delicioasă pentru prânz sau cină. Se fac repede, nu aveți nevoie de multe ingrediente și sunt un preparat la îndemână atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă. 

Astăzi vă propunem o rețetă clasică de tortellini al forno, cu șuncă și ciuperci, rumeniți cu mozzarella și parmezan deasupra. 

Tortellini al forno
Timp total 30 minute

Ingrediente

300 g tortellini șuncă presată 1/2 ceapă 100 g unt ciuperci sare piper parmezan mozzarella ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când dă în clocot, adăugați tortellini și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, tocați ceapa și tăiați șunca cubulețe. Tăiați ciupercile felii. Puneți untul împreună cu ceapa într-o tigaie pe foc. Când ceapa s-a călit și a devenit translucidă, adăugați șunca și ciupercile, sare și piper.

Lăsați pe foc câteva minute și adăugați un polonic din apa în care au fiert pastele, pentru a obține un sos cremos. Puneți pastele scurse de apă și amestecați bine.

Radeți mozzarella și parmezan peste paste, stropiți cu ulei de măsline și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pe funcția de gratinare, pentru 15 minute sau până când brânzeturile s-au rumenit deasupra.

Poftă bună!