Tortellini cu brânză, în stil caprese, cu roșii, mozzarella, busuioc și măsline verzi, este una dintre cele mai delicioase rețete pe care le puteți face la cuptor.

Tortellini la cuptor cu roșii și mozzarella

Tortellini sunt un tip de pastă făinoasă cu ou și cu umplutură la mijloc, originară din Bologna. Se servesc în mod tradițional în bulion (broth), deși sunt populare și alte sosuri - inclusiv cele din roșii, ciuperci sau carne.

Ingrediente pentru tortellini la cuptor ușor de preparat

Tortellini:

  • Puteți folosi tortellini uscați sau proaspeți
  • Noi folosim tortellini uscați atunci când se întâmplă să îi avem în cămară și sunt delicioase, dar de cele mai multe ori preferăm tortellini proaspeți umpluți cu brânză ricotta
  • Tortellini cu spanac sau cu carne sunt la fel de buni
  • Atunci când folosiți tortellini uscați, veți avea nevoie de un pachet de 250 g și de un timp de gătire mai lung, de obicei între 12 și 15 minute, așa că asigurați-vă că verificați instrucțiunile de pe pachet
  • Dacă folosiți tortellini proaspeți, veți avea nevoie de un pachet de 450 -500 g. Au un timp de gătire mult mai scurt, aproximativ 2-3 minute, dar verificați instrucțiunile de pe pachet

Roșiile:

  • Folosiți roșii gustoase și coapte. Va trebui să îndepărtați semințele înainte de a le tăia pentru a vă asigura că preparatul final nu va fi prea apos.

Măsline:

  • Puteți folosi fie măsline verzi, fie negre

Cum se prepară tortellini la cuptor

  1. Începeți prin a găti tortellini. Așa cum am menționat mai sus, dacă folosiți tortellini uscați va trebui să îi gătiți pentru un timp mai îndelungat. Cei proaspeți sunt gata în doar câteva minute, așa că verificați instrucțiunile de pe ambalaj în ambele cazuri. Scurgeți pastele bine după ce le-ați fiert.
  2. În timp ce tortellini se fierb, tăiați restul legumelor. Sotați ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline, adăugați puțină pastă de tomate și roșiile tocate.
  3. Gătiți timp de aproximativ 15 minute la foc mic, apoi adăugați măslinele și busuiocul tocat. Ajustați gustul sosului cu sare, piper și fulgi de chili și amestecați-l cu tortellini fierți.
  4. Puteți adăuga felii de mozzarella peste tortellini, în vasul de copt sau puteți tăia brânza și amesteca cubulețele. În acest fel veți avea brânză peste și nu doar deasupra.
  5. Dacă vreți un topping de brânză, puteți adăuga deasupra mozzarella, parmezan ras, Cheddar sau Gouda, dar de regulă, brânza din interior este suficientă.

Rețeta de tortellini la cuptor cu roșii și mozzarella

Preparare 10 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 minute

Ingrediente

  • 250 g tortellini uscați sau 450 g tortellini proaspeți
  • 4 roșii
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 linguri de pastă de tomate (nu suc de roșii sau piure de roșii)
  • 100 ml de apă
  • 75 g măsline verzi tocate mărunt
  • 3 linguri de busuioc proaspăt tocat
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute sau mai mult, după gust
  • 125 g mozzarella
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Gătiți tortellini conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Tortellini uscați vor avea nevoie de un timp de gătire mai lung, în funcție de marcă între 12 și 15 minute. Tortellini proaspeți vor avea nevoie doar de 2-3 minute de gătire. Se scurg foarte bine.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

În timp ce se fierbe apa pentru paste și tortellini, tăiați roșiile în două și curățați-le de coajă. Tăiați-le în cuburi mici.

Tocați și ceapa și usturoiul.

Încălziți uleiul într-o tigaie și sotați ceapa timp de aproximativ 3-4 minute. Adăugați usturoiul și amestecați timp de aproximativ 1 minut. Adăugați pasta de tomate și amestecați bine.

Turnați apa și adăugați și roșiile tăiate în tigaie. Adăugați puțină sare și piper și gătiți sosul la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Mai adăugați puțină apă sau supă de legume dacă sosul devine prea uscat.

Luați de pe foc, adăugați măslinele verzi tocate, busuiocul și fulgii de chili. Ajustați gustul cu sare și piper.

Amestecați sosul de roșii cu tortellini fierți. Adăugați mozzarella tocată și amestecați bine.

Puneți amestecul de tortellini într-o tavă de copt de aproximativ 19x23 cm.

Coaceți la cuptor timp de aproximativ 15 minute sau până când se rumenește deasupra.