O porție de paste cu sos te salvează întotdeauna când vrei să pregătești o masă contra-cronometru. Iar pastele proaspete sunt mereu o alegere delicioasă și rapidă pentru un prânz sau o cină gustoasă. 

Tortellini sunt un fel de paste care se pot găti într-o mulțime de moduri. Dar cea mai populară modalitate de a-i găti și savura este cu sosuri de brânzeturi și, eventual, dați la cuptor cât să se rumenească. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi, doar că fără coacere. Puteți folosi tortellini cumpărați sau făcuți în casă, iar brânza de capră o puteți înlocui cu brânză brie sau brânză cu mucegai. 

Tortellini cu brânză de capră
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g tortellini cu prosciutto
  • busuioc proaspăt
  • 100 g brânză de capră
  • 50 g unt
  • 200 ml smântână lichidă
  • 60 g parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă și puțină sare pe foc și fierbeți tortellini conform instrucțiunilor de pe pachet.

Separat, puneți o tigaie pe foc și puneți untul la topit. Adăugați smântâna lichidă și amestecați. Când dă în clocot, reduceți focul și adăugați brânza de capră fărâmițată.

Amestecați și lăsați să fiarbă câteva minute. Când sosul începe să se îngroașe, puneți parmezanul ras, dar păstrați puțin și pentru decor. Asezonați cu piper (nu este nevoie de sare, pentru că brânza de capră este oricum sărată) și opriți focul.

Scurgeți tortellini, dar păstrați puțin din apa în care au fiert. Adăugați tortellini peste sosul de brânză și amestecați bine. Dacă sosul vi se pare prea lichid, nu vă faceți griji, acesta se va mai îngroșa pe măsură ce se răcește.

Dacă sosul este prea închegat, îl puteți dilua cu apa în care au fiert pastele. Serviți tortellini cu parmezan ras și cu busuioc proaspăt tocat.

Poftă bună!