Aceste paste tortellini, preparate la cuptor, sunt gata în aproximativ 20 de minute, cu mai puține ingrediente și totul într-o singură tavă!

Tortellini la cuptor - rețeta rapidă, gata în doar 20 minute

Tortellini sunt niște paste italiene în formă de inel, umplute cu brânză sau carne, care se servesc cu diferite sosuri - inclusiv cele din roșii, ciuperci sau carne.

Sunt ideale pentru o cină în cursul săptămânii, atunci când aveți puțin timp, dar vreți totuși să serviți o masă caldă!

Pastele refrigerate sunt ideale pentru a pune mâncarea pe masă în cel mai scurt timp! Știați că nu trebuie să fierbeți sau să gătiți tortellini?! Pur și simplu, îi puteți pune la cuptor și gata!

În plus, nu este nimic de tăiat sau de tocat în această rețetă. Nu trebuie decât să adăugați toate ingredientele într-o tavă mare, ce poate fi folosită pentru cuptor și să le lăsați acolo! Iar mai ușor de atât nici că este posibil!

Cea mai bună parte a acestei rețete este că nu trebuie să fierbeți pastele înainte de a le coace! Umiditatea din sos vă vor oferi mediul perfect pentru a găti tortellini al dente! Tocmai de aceea sunt perfecți pentru o cină ușoară.

Rețeta de tortellini la cuptor

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 500 de grame tortellini de brânză, nefierți
  • 600-700 de grame cu sosul de spaghete preferat
  • 60 de grame de baby spanac
  • 240 ml de apă
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 50 de grame de parmezan mărunțit
  • 200 de grame de brânză mozzarella mărunțită
  • pătrunjel proaspăt tocat, pentru ornat
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Între timp, adăugați spanac, sos de spaghete, apă, oregano, cimbru, parmezan, Tortellini, dar și sare și piper (în funcție de preferințe) într-o tavă mare de copt.

Se amestecă totul până când este bine combinat. Acoperiți cu brânză mozzarella mărunțită. După aceea, puneți un capac sau o bucată de folie de aluminiu și fixați-o bine. Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când tortellini sunt gătiți al dente și sosul este spumant.

Următorul pas este să îndepărtați capacul/folia și să puneți la cuptor timp de 1-2 minute sau până când brânza de deasupra începe să devină maro-auriu închis. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat și… să aveți poftă!

Tips & tricks

Puteți folosi tortellini refrigerați sau congelați pentru acest fel de mâncare. Dacă alegeți să utilizați tortellini congelați, trebuie doar să creșteți timpul de coacere cu 5-10 minute (posibil mai mult), astfel încât aceștia să aibă timp să se încălzească complet.

Înlocuiți ingredientele în funcție de ceea ce aveți la îndemână. Înlocuiți spanacul proaspăt cu legume sote dacă sunt deja făcute. Sau folosiți mozzarella proaspătă în loc de mozzarella mărunțită dacă o aveți prin frigider. Înlocuiți ierburile uscate cu ierburi proaspete, dacă aveți.

Rămâne la alegerea dumneavoastră să personalizați această rețetă în funcție de gusturile familiei sau de ceea ce aveți deja în bucătărie!