Această rețetă de tortellini cu sos alb, Alfredo, se prepară în mai puțin de 30 de minute, cu un sos de calitate ca la restaurant!

Tortellini cu sos alb

Tortellini sunt un tip de pastă făinoasă cu ou și umplute cu brânză sau carne. Carnea și brânza folosite în paste pot varia, umpluturile obișnuite fiind prosciutto și brânzeturile de tip parmezan sau ricotta.

Gătirea pastelor tortellini, fie că sunt proaspete sau congelate, este la fel ca și gătitul pastelor simple. Puneți o oală cu apă la fiert, adăugați puțină sare și pastele. Nu este nevoie să dezghețați tortellini congelate; acestea pot intra direct din congelator în apa clocotită.

Fierbeți pastele tortellini cu două minute mai puțin decât indicațiile de pe amblaj, pentru că ele vor fi adăugate ulterior în sos, unde vor mai fi fierte puțin. Acest pas este necesar pentru ca pastele să nu se înmoaie excesiv.

Rețeta de tortellini cu sos alb

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 400-500 de grame de tortellini cu brânză (sau orice alt fel de umplutură)
  • 360 ml de smântână de gătit
  • 100 de grame de parmezan
  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri de unt
  • sare și piper, după gust
  • frunze de pătrunjel proaspăt tocate fin, pentru garnitură (opțional)

Mod de preparare

Adăugați apă și sare într-o oală mare și fiebeți la foc mediu-mare, până dă în clocot. Între timp, preparați sosul.

Radeți fin parmezanul pe găurile cele mai mici ale unei răzătoare, dacă este necesar. Radeți fin sau tocați mărunt 3 căței de usturoi (aproximativ 1 lingură). Topiți 4 linguri de unt într-o tigaie foc mediu. Adăugați usturoiul și gătiți-l până când se parfumează, dar nu se rumenește, aproximativ 30 de secunde.

Adăugați smântâna de gătit și aduceți la fierbere. Adăugați brânza, sarea și un praf de piper negru. Amestecați bine și aduceți la fierbere. Opriți focul.

Adăugați tortellini în apa clocotită și gătiți, amestecând din când în când, cu 2 minute mai puțin decât indicațiile de pe ambalaj. Păstrați 120 ml din apa pentru paste. Scurgeți pastele.

Adăugați pastele în sos și gătiți la foc mediu, amestecând des, până când se încălzesc și sosul se îngroașă ușor, aproximativ 2 minute. Adăugați o parte din apa pentru paste pentru a subția sosul, dacă este necesar. Gustați și asezonați cu mai multă sare și piper negru, după caz.

Se ornează cu frunze de pătrunjel proaspăt tocat fin, dacă se dorește.

Tips & Tricks

Refrigerați resturile într-un recipient ermetic până la 4 zile. La reîncălzire, subțiați sosul cu puțin lapte, după caz.

Tips & tricks

  • Nu fierbeți prea mult sosul. Sosul se îngroașă rapid, așa că asigurați-vă că îl luați de pe foc odată ce ajunge la fierbere dacă pastele tortellini nu sunt încă gata.
  • Folosiți apă pentru paste. Păstrați o parte din apa de gătit a pastelor și folosiți-o pentru a dilua sosul pe măsură ce îl amestecați cu tortellini. Și nu aruncați apa după ce cina este pe masă. Sosul se îngroașă pe măsură ce se răcește, așa că apa pentru paste poate fi utilă pentru a subția sosul.
  • Orice fel de paste poate fi folosit ca alternativă la Tortellini.

Cu ce se mănâncă tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb Alfredo este deja un fel de mâncare destul de bogat cu toată brânza și sosul cremos, așa că se pot servi cu o garnitură simplă de broccoli la tigaie sau la abur, fasole verde sau o salată de rucola.