Deși avocado este catalogat ca fruct, în cele mai multe cazuri este folosit pe post de legumă. Gustul neutru, textura cremoasă și grasă îl fac perfect pentru a fi integrat în salate, în sosuri și în orice alte rețete vă plac. 

Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de unt de avocado. Se face simplu, din câteva ingrediente și, în câteva minute, veți obține o cremă delicioasă, care combină perfect grăsimile naturale și pe cele vegetale. Avocado este o sursă excelentă de Omega 3 și 6, așa că o felie de pâine prăjită, unsă cu acest unt cremos este nemaipomenită la micul dejun. 

Unt de avocado
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare

Mod de preparare

Curățați avocado și puneți-l într-un blender. Pasați până când devine cremos și omogen și nu mai există bucăți nemărunțite.

Adăugați imediat zeama de lămâie, untul la temperatura camerei și sare după gust. Mixați bine totul și untul este gata. Îl puteți servi imediat sau îl puteți lăsa la rece înainte de a fi savurat.

Puteți consuma untul de avocado întins pe pâine, pe post de sos pentru friptură sau pește sau alături de chips-uri.

Presărați fulgi de chilli deasupra sau orice alte condimente vă plac.

Poftă bună!