Este neted si cremos, cu stafide in fiecare lingura! Il poti intinde pe mere, banane, paine prajita, sau il poti consuma simplu.

Unt De Migdale Cu Scortisoara Si Stafide
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 3 cani de migdale crude
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura de ulei de nuca de cocos
  • 1/2 cana stafide

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pun migdalele pe o foaie de copt si se coc timp de 10 minute, sau pana cand sunt usor prajite. Se lasa sa se raceasca timp de cateva minute.

2. Atunci cand migdalele sunt reci, se pun in blender si se macina, pana se formeaza un amestec usor untos. Se adauga scortisoara, sare si ulei de nuca de cocos. Se amesteca din nou, pana se incorporeaza. Se adauga stafide si se mai pulseaza foarte putin, doar pentru a le rupe un pic.

3. Se transfera intr-un borcan sigilat de sticla si se pastreaza la temperatura camerei, timp de o luna sau in frigider timp de 2-3 luni.