Retete cu Chives

Muffins cu dovleac și cheddar

Brioșele sărate sunt o idee excelentă dacă vreți să pregătiți o gustare caldă, un mic dejun, niște aperitive sau un brunch. Și pentru că tot este sezonul dovleacului, astăzi vă propunem o rețetă de brioșe pufoase, cu dovleac și cheddar. Se fac ușor, sunt gata într-o jumătate de oră și răspândesc o aromă irezistibilă în bucătărie. Dacă nu aveți piure de dovleac, îl puteți obține prin coacerea unui dovleac plăcintar și apoi pasarea miezului. 

Salată Nicoise

Salata Nicoise este o salată extrem de gustoasă și sățioasă, care a devenit populară în toată lumea. Este simplu de făcut și poate fi adaptată gusturilor și nevoilor fiecăruia.  Așa cum se întâmplă în mod obișnuit când un preparat culinar capătă popularitate, apar, inevitabil, o mulțime de variante de rețete, care mai de care mai originale. Este și cazul salatei Nicoise, care se prepară ușor diferit în funcție de zonele geografice și de specificul bucătăriei în care este gătită.  Rețeta pe care v-o propunem noi astăzi este una universală, dar pe care o puteți adapta și voi, în funcție de preferințe, adică puteți adăuga ingrediente în plus sau în minus față de cele recomandate în rețetă. 

Omletă în stil nemțesc

Omleta, poate cel mai versatil mod de a găti ouăle, este un mic dejun popular în toate colțurile lumii. Poate și pentru că poți personaliza destul de ușor rețeta și adăuga tot felul de ingrediente care îți plac în ea. Nici nu e de mirare că există aproape 200 de rețete de omletă pe internet, și cine știe câte nedescoperite încă. Cu bacon, cu legume, cu brânzeturi sau simplă, sub formă de clătită sau amestecată, omleta este o alegere delicioasă la orice oră. Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație germană, de omletă rulată, cu bacon și chives. Omleta arată în farfurie exact ca o clătită umplută și rulată, se face ușor și este delicioasă!

Tortilla wraps cu somon afumat și spanac

Atunci când ai poftă de ceva rapid și sănătos și vrei să eviți sendvișurile clasice, un wrap de tortilla umplut cu ce îți place ție este alegerea perfectă.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă, sănătoasă și rapidă, de wrap cu somon afumat și baby spanac. Se face repede și este ideal ca gustare, ca masă rapidă sau chiar pentru a fi luat la pachet atunci când călătoriți sau la birou. 

Porumb copt cu cheddar și bacon

Vara, porumbul fiert sau copt este o gustare nemaipomenită, ieftină și ușor de făcut. A apărut deja porumbul de lapte, românesc, așa că este un moment perfect pentru o astfel de gustare. Astăzi vă propunem un fel puțin diferit de a savura porumbul copt, cu topping. Arată și miroase demențial, iar porumbul rumenit pe jar se combină perfect cu cașcavalul topit și cu baconul crocant. 

Pui Kiev - piept de pui umplut cu unt aromatizat

Ce faci atunci când ai un piept de pui, dar nu vrei o simplă friptură sau o porție de șnițele? Faci un pui Kiev, delicios și aromat.  Rețeta de pui Kiev este o combinație de șnițel, cordon bleu și ruladă de pui. Un piept de pui umplut cu unt aromatizat și cu o crustă crocantă de pesmet. Se face foarte simplu și repede, nu este nevoie de prea mult efort și, cât timp puiul stă în cuptor, vă puteți ocupa de garnitură. Puiul Kiev poate fi servit simplu, cu cartofi, piure, orez sau salată și este nemaipomenit pentru o cină sau un prânz în familie. Arată senzațional, atunci când este tăiat în secțiune, ca să nu mai vorbim despre aroma de unt și verdețuri, care intră în toată bucata de carne.