Papanașii cu brânză de vaci și griș sunt simplu de făcut și pot fi preparați chiar și de începătorii în ale bucătăriei.
Papanașii reprezintă unul dintre deserturile adorate de rămâni în orice moment al zilei. Iar rețeta pe care v-o propunem este ușoară și nu necesită prea multe ingrediente.
Rețeta de papanași cu brânză de vaci și griș
Ingrediente
- 500 g brânză de vaci
- 150 g de zahăr
- 100 g de griș
- 200 g de pesmet
- 2 ouă
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- Un praf de sare
Mod de preparare
Începeți prin a prăji pesmetul în puțin unt, apoi îl lăsați să se răcească. Între timp, zdrobiți brânza de vaci cu o furculiță, amestecați-o cu ouăle, zahărul vanilinat și grișul până se formează o compoziție omogenă. Luați apoi câte puțin între palme, formați papanașii și biluțele lor.
După aceea, puneți la foc o cratiță cu apă și adăugați o lingură de sare. Atunci când dă în clocot, puneți papanașii. Aveți grijă să nu se lipească, întorcându-i cu o paletă sau cu spumieră.
Aceștia trebuie lăsați la fiert, la foc mic, timp de 10-15 minute, apoi opriți focul, dar lăsați papanașii în apă. Astfel, se va umfla grișul și vor deveni fragezi și pufoși.
La final, îi scoateți, dar nu înainte să îi scurgeți bine de apă, îi dați prin pesmet amestecat cu zahăr și îi serviți calzi. Cu toate că sunt la fel de buni și reci.
Trucuri pentru un aluat de papanași pufos
- Cerneți făina de două ori, apoi amestecați-o cu praful de copt și adăugați totul treptat, în ploaie peste ouă. Ulterior, puneți mirodeniile și omogenizați compoziția, astfel încât să devină moale și lipicioasă.
- Ajutorul de nădejde în acest caz este grișul, ce va frăgezi papanașii și va face aluatul pufos.