Rețete de Paște

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită din: ciorbă de miel, drob de miel, friptură de miel, iar ca dulciuri se mănâncă cozonacul cu diverse umpluturi și pasca cu brânză sau pasca fără aluat.

Ciorba de miel este mâncarea care deschide meniul de Paște. Nimic nu se compară cu o ciorbă acrișoară, cu smântână și leuștean, din carne de miel.

Drobul de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paște. Dacă rețeta originală se face din organe de miel, trebuie să știți că puteți face drob și din organe de pui, curcan sau chiar drob de porc.

Stufatul de miel este una dintre cele mai populare rețete cu carne de miel. Este gustos, sățios și potrivit pentru masa de Paște. Pentru cei cărora le place carnea de miel, această rețetă este nelipsită în perioada Paștelui.

Cu o friptură de miel la cuptor nu aveți cum să dați greș pentru masa de Paște. Condimentată cu usturoi și ierburi aromate, vă va garanta cea mai bună friptură de miel de fiecare dată.

Pască cu brânză și stafide este genul de preparat care nu are voie să vă lipsească de pe masa de Paște. Pasca se prepară în ajunul Învierii, se taie în bucățele mici și este dusă la biserică pentru a fi sfințită.

Pasca fără aluat se face foarte ușor și, dacă alegeți această variantă, ați scăpat de 50% din bătaia de cap pe care o aveți cu frământatul și dospitul aluatului.

Vezi mai mult

Ce gătim de Paște

Ciorbă de miel pentru masa de Paște

Ciorba de miel, acrișoară, cu smântână și leuștean, Cu o savoare aparte, ciorba de miel este foarte bună dacă la final o acriți puțin, cu borș, lămâie sau cu zeamă de varză.

Drob de miel tradițional - rețeta originală

Drob de miel tradițional - rețeta originală, cu organe de miel și cu prapur, dacă vreți să urmați rețeta ca la carte. Puteți să îl omiteți dacă nu vă place sau dacă nu aveți.

Friptură de miel la cuptor, cu usturoi și ierburi aromate

O friptură de miel la cuptor cu usturoi și ierburi aromate cu care nu aveți cum să dați greș. Condimentată în stil mediteranean, vă va garanta cea mai bună friptură de miel de fiecare dată.

Stufat de miel la cuptor

Stufatul de miel este una dintre cele mai populare rețete cu carne de miel. Este gustos, sățios și potrivit pentru masa de Paște. Pentru cei cărora le place carnea de miel, această rețetă este nelipsită în perioada Paștelui.

Cozonac pufos fără frământare

Cozonacul fără frământare este la fel de gustos ca și cel clasic, iar secretul constă în maia. Dacă drojdia și făină sunt de calitate și maiaua crește, atunci va crește și cozonacul, fără să fie nevoie de ore întregi de frământare.

Pască tradițională cu brânză și stafide

Puține lucruri se compară cu preparatele tradiționale românești, mai ales cu pasca cu brânză și stafide de pe masa de Paște. Există mai multe feluri de a prepara pască, cu sau fără aluat.

Mai multe idei de rețete pentru Paște

Stufat de curcan delicios și ușor. Rețetă simplă și gustoasă

Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de stufat de curcan, o mâncare perfectă pentru o masă sănătoasă și sățioasă. Perfect pentru mesele în familie, ușor și rapid de gătit.

Ce brânză se folosește la pască. Cum alegi ingredientele pentru cea mai bună pască

Descoperă cum să alegi brânza potrivită, cum să o pregătești și ce alte ingrediente sunt necesare pentru a obține pasca perfectă pentru sărbători.

Mielul și vinul: Cum să asortezi friptura de miel cu vinurile potrivite

Descoperă cum să asortezi friptura de miel cu vinurile potrivite, creând o armonie desăvârșită de gusturi pentru o experiență culinară de neuitat.

10 secrete pentru pasca perfectă. Trucuri și sfaturi pentru desertul tău de Paște

Descoperă cele mai bune trucuri și sfaturi pentru a prepara pasca perfectă de Paște!  Cu acest ghid util, vei învăța cum să pregătești aluatul perfect, cum să îl frămânți și cum să adaugi ingredientele potrivite pentru a obține un desert delicios și pufos.

Pască poloneză clasică

Descoperă pasca poloneză clasică, desertul tradițional de Paște, care reprezintă un simbol al renașterii și ospitalității.

Drob de ciuperci - rețetă vegetariană

Drob de ciuperci, foarte gustos și sănătos și care poate fi consumat și de către vegetarieni. Puteți folosi ciuperci Champignon, dar le puteți combina și cu Pleurotus sau cu hribi.

Drob de pește cu somon și ton

Drobul de pește cu somon și ton este o alternativă light, sănătoasă și sofisticată, pentru drobul clasic de Paște. Are mai puține calorii și este plin de Omega 3 și Omega 6.

Drob de pui - cea mai simplă rețetă

Drob de pui - o rețetă simplă, delicioasă, se face ușor și este potrivită pentru masa de Paște, dar și în altă perioadă a anului, oricând aveți poftă de drob.

Drob de miel fără prapure

Descoperă o variantă delicioasă de drob de miel fără prapure, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de această mâncare tradițională.

Ciorbă de miel cu tarhon. Secretul gustului perfect

Ciorba de miel cu tarhon este un preparat tradițional românesc cu o aromă și un gust inconfundabil. Află cum să pregătești această ciorbă și descoperă beneficiile consumului de carne de miel.

Ciorbă de miel turcească - rețeta tradițională cu o aromă unică

Descoperă gustul exotic al acestei ciorbe de miel turcească bogată în nutrienți și proteine.

Pască poloneză cu ciocolată

Încearcă rețeta de pască poloneză cu ciocolată și explorează gusturile unice și deosebite ale acestui desert tradițional de Paște!

Ciorbă de miel ardelenească

Savurează o ciorbă de miel ardelenească, plină de arome și nutrienți benefici pentru sănătatea ta. Descoperă gustul autentic al bucătăriei ardelenești și pregătește o ciorbă de miel delicioasă pentru familia ta.

Pască dietetică fără aluat - rețeta simplă și rapidă

Pasca dietetică fără aluat este o alternativă sănătoasă și delicioasă de pască, potrivită pentru cei care evită grăsimile și zahărul, sau care urmează o dietă.

Pască fără aluat cu iaurt. O opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să evite făina

Pască fără aluat cu iaurt poate fi o opțiune interesantă pentru cei care doresc să încerce ceva nou sau care caută o opțiune mai ușoară și mai sănătoasă la pasca tradițională cu aluat.

Pască dietetică, cu aluat

Pască dietetică cu aluat din făină integrală - o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru sărbătorile de Paște. Încearcă această rețetă simplă și sănătoasă pentru a te bucura de tradiționala pască într-un mod mai sănătos.

Pască fără aluat cu nucă și miere. Un desert sănătos și gustos pentru Paște

Descoperă rețeta simplă și delicioasă de pască fără aluat cu nucă și miere. Savurează aroma bogată de miere și nucă într-un desert moale și cremos, fără aluat și fără gluten.

Pască fără aluat cu gem de caise. O variantă dulce și delicioasă pentru Paște

Pasca fără aluat cu gem de caise este o alternativă simplă și delicioasă la pasca tradițională.

Ouă vopsite natural. Cum poti vopsi ouăle de Paște fără chimicale

Ouăle vopsite natural sunt o alternativă sănătoasă și ecologică la ouăle vopsite cu substanțe chimice sau coloranți sintetici.

Drob de pui cu pipote și ficăței

Drobul de pui cu pipote și ficăței este un preparat bogat în proteine și nutrienți esențiali, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă și echilibrată pentru orice masă.

Pască ucraineană clasică - combinația perfectă între dulce și cremos

Pasca ucraineană este un preparat ce diferă mult față de cel numit astfel în România. Se face din mai puține ingrediente și nu conține brânză sau stafide. Modul de pregătire este extrem de simplu.

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

Drob de porc - cea mai simplă rețetă

Drob de porc pentru cei care pur și simplu nu suportă mirosul sau carnea de miel. Rețeta de drob folosește carne de porc și, garantat, drobul va ieși la fel de gustos.

Drob de miel şi pasăre

O rețetă de drob și carne de pasăre cu organe de miel, ficat de pui, ceapă verde, usturoi, pătrunjel, mărar, ștevie, lobodă, ouă, unt și prapur de porc.

Drob de pui cu măsline verzi - o variantă de drob mai slabă și mai ușor de digerat

Drobul de pui cu măsline verzi este o rețetă tradițională pentru cei care nu agreează gustul și mirosul cărnii de miel. În plus, este o variantă mai slabă și mai ușor de digerat.

Drob de pui în crustă de aluat

Drob de pui în crustă de aluat - un aperitiv original, atipic și gustos, undeva la granița dintre drob și plăcintă cu carne tocată.

Pască cu cremă de brânză și smântână

O rețetă de pască cu cremă de brânză și smântână, cu aluat de cozonac, o alternativă la pasca clasică cu brânză de vaci.

Pască cu ciocolată - cea mai simplă rețetă

Pasca cu ciocolată este un desert delicios și tentant. Cremoasă la interior și crocantă la exterior, pasca cu ciocolată va fi vedeta pe masa de Paște.

Pască fără aluat - cea mai simplă rețetă de pască

Pasca fără aluat se face foarte ușor și, dacă alegeți această variantă, ați scăpat de 50% din bătaia de cap pe care o aveți cu frământatul și dospitul aluatului.

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

1 pulpa superioara de curcan (aproximativ 1 kg) 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 5-6 cartofi mai mari 5-6 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 7-8 rosii mici 2 ardei peperoni unt cat o nuca 50 ml ulei 2 lingurite zahar 100 ml lapte sare piper cimbru paprika

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Pentru perisoare: 350 g carne curcan tocata 1 ceapa mare 1 cescuta orez fiert 1 ou 2 felii paine 2-3 fire patrunjel sare piper 3 linguri faina Pentru sos: 400 g pulpa de rosii decojite 2 linguri ulei masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar 1 catel usturoi 1 legatura tarhon 1 praf de sare

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

800 g carne miel 3 fire ceapa verde 4-5 linguri ulei cateva feliute ardei gras rosu 150 ml smantana frunze patrunjel verde 300 g faina malai o lingura faina alba sare piper mozaic 2 linguri pasta de ardei

Oua vopsite cu hartie creponata

1o oua hartie creponata diverse culori (eu am folosit galben, rosu, verde, mov, albastru) otet (jumatate de cana) ulei pentru a le da luciu

Pulpa de miel impanata

o pulpa de miel100 g bacon feliat subtirecondimente pentru miel2-3 catei de usturoiulei pentru tavaun pahar vin albo foaie de dafincateva boabe piper

Cotlet de oaie cu piure de mazare si cimbru

3 cotlete de oaie400 g mazaresarepipercimbruulei

Mancare de miel cu vin si oregano

1 kg carne macra de miel50 ml ulei de masline1 ceapa mare rosie1 pahar vin alb1 salata verde2 oua1 legatura ceapa verde1 legatura mararsarepiperoregano

Bors de ied cu verdeturi

morcovi (cu tot cu cozi),telina, pastarnac,salata verde,loboda,leustean,bors,ceapa verde,sare, piper,niste ardei grasicativa cartofi noi,cateva coaste de ied

Turta “Mielusel”

400g unt,400g zahar,8 oua,400g faina,2 lingurite vanilie,2 lingurite esenta de migdale,75ml bourbon,50g arahide macinate.

Oua colorate

Oua hartie creponata diverse culori otet

Cozonac de post pufos si gustos

toate ingredientele la temperatura bucatariei:500 de grame de faina 000 - eu am folosit 440 de grame de faina 000 si 60 de grame de faina tip 400 (de grau dur), daca folositi doar cea 000, probabil va trebui sa micsorati putin aportul de lichid;40 de grame de drojdie de bere proaspata;250-270 ml. de suc carbogazos, de culoare galbena;80 de ml. de ulei;60 de grame de zahar (are zahar si sucul, nu e nevoie de mai mult);1 lingura de esenta de vanilie (sau 1 plic de zahar vanilat);coaja rasa de lamaie;1 praf de sare;umpluturi la alegere, eu am folosit rahat si paiete de ciocolata neagra (tot de post)

Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru

Ingrediente pentru marinatao ceasca de sos de soiao ceasca de mirin ( in dulce, preparat din orez. Il poti inlocui cu vin indulcit.)o lingura de ghimbir maruntit2 linguri de ulei de susan2 cesti de ceapa verde tocatao lingura de ardei usurat uscat (chili)2-3 catei de usturoi maruntiti2 cotlete de carne de mielsare si piperSosul (vinegreta) de coriandru si mentao lingura de miere1/2 de lingura de ghimbir maruntit1/4 ceasca coriandru, menta si patrunjel, toate tocateo ceasca de ulei de arahideo jumatate de ceasca de otet ( din vin de orez )1 galbenus de ouun strop de ulei de chili

Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

-1250 g carne de miel,cu os -cca 2,5 kg vinete -2 cepe -10 catei de usturoi(batut),sau dupa gust -cca 7 rosii -cca 2 lingurite pasta de rosii -sare -condimente nemacinate,pt fierberea carnii(10 boabe ienibahar,10 cardamom,15,piper-boabe,3 foi dafin,1 bat de scortisoara,10 cuisoare,2 bucati lumilumi e ca o lamiie micase foloseste intreaga si uscatauscata o cumpar).Condimentele se pot pune dupa gust,sau nu se pun toatedepinde de preferinte. -cca 1 l ulei(preferabil de floarea soarelui),pt prajit vinetele. -3-4 linguri ulei de masline,pt.prajit usturoiul batut

Pastrama de miel la cuptor cu vatra

1 kg pastrama de miel 1 pahar de vin rosu jumate de pahar ulei condimente pentru miel piper,sare usturoi granulat

Piept de curcan pe varza

o o varza proaspata o un piept de curcan sau ce aveti prin casa o c^arnati afumati o o legatura de ceapa verde o un ardei o 2 rosii o boia bulion o o lingura de ulei o supa de carne o cimbru proaspat si marar o sare piper

Curcan Bolognese

2 pulpe de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 felie de telina 1 ardei gras 200 ml suc de rosii sare cimbru 2 catei de usturoi 2 linguri ulei

Friptura inabusita de miel cu stafide

2 pulpe de miel 100 g stafide brune sau aurii 3 linguri ketchup 4 linguri ulei de masline 1 pahar de vin alb 1/2 morcov 3 foi de dafin 1 lingurita boia 1 lingurita cimbru 1 lingurita condimente pentru drob 1/2 lingurita piper cateva fire de patrunjel telina sare