Stufatul de miel este una dintre cele mai populare rețete cu carne de miel. Este gustos, sățios și potrivit pentru masa de Paște. Pentru cei cărora le place carnea de miel, această rețetă este nelipsită în perioada Paștelui.

Stufat de miel la cuptor

Carnea de miel nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Alături de ouă roșii și pască, mielul are o semnificație aparte în tradiția creștină. Puteți alege să îl preparați în mai multe feluri: ciorbă de miel, friptură de miel, tocăniță, la jar, pe grătar sau stufat.

Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 8 legături ceapă verde
  • 8 legături usturoi verde
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 1 pahar vin
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 2 foi de dafin
  • oțet

Mod de preparare

Spălați bine carnea de miel, în apă rece, o curățați de pielițe și o lăsați într-un vas, acoperită cu apă rece și o jumătate de cană de oțet pentru cel puțin o oră. Oțetul va îndepărta mirosul acela specific de miel, pe care mulți nu îl agreează.

Curățați ceapa și usturoiul verde și le tocați mărunt. Puneți câteva linguri de ulei la încins și puneți carnea de miel scursă de apă. Rumeniți câteva minute pe fiecare parte, cât să prindă culoare. Adăugați vinul, foile de dafin și două căni de apă și lăsați să fiarbă înăbușit, cu capacul pus, în funcție de cât de mare este bucata de carne și cât de fragedă o doriți.

Când carnea este aproape gata, adăugați ceapa și usturoiul tocate. Amestecați pasta de tomate cu făină și puțină apă și turnați peste. Condimentați cu sare și piper și lăsați să fiarbă câteva minute.

Mutați totul într-o tavă pentru cuptor și dați la cuptor, la 180 de grade, până când sosul scade și carnea este rumenită frumos.

Poftă bună!