Sunteți ceea ce mâncați și asta este valabil mai ales atunci când vine vorba de productivitate. Dacă vreți să aveți randament, atunci trebuie să oferiți corpului dumneavoastră „combustibilul” potrivit.

Tocmai acesta este și motivul pentru care vă vom prezenta trei obiceiuri alimentare ce vă vor ajuta să vă creșteți productivitatea. Urmați aceste sfaturi și veți avea putere pentru întreaga zi de muncă.


1.

Mâncați micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și asta este valabil mai ales când vine vorba de productivitate. Un mic dejun hrănitor vă va oferi energia de care aveți nevoie pentru a face față întregii zile. Este important să includeți proteine ​​și carbohidrați complecși la prima masă a zilei pentru a vă pune cu adevărat în funcțiune!

În cazul în care săriți peste micul dejun, vă veți simți mai obosit si mai putin productiv. Dacă nu sunteți o persoană matinală, încercați să vă pregătiți mâncarea cu o seară înainte, astfel încât să puteți mânca dimineața și apoi să plecați.

Există o mulțime de opțiuni sănătoase de mic dejun, care sunt atât delicioase, cât și ușor de preparat. Ovăzul de peste noapte, smoothie-urile și ouăle sunt alegeri excelente ce vă vor oferi energia de care aveți nevoie pentru o zi grea de muncă.


2.

Beți multă apă

Este important să rămâneți hidratat pe tot parcursul zilei și asta înseamnă să beți multă apă. Deshidratarea poate duce la oboseală, dureri de cap și o senzație generală de rău. Toate aceste lucruri vă pot afecta negativ productivitatea.

Luați în considerare să aveți o sticlă de apă mereu la dumneavoastră. Să beți opt pahare de apă pe zi ar fi ideal, dar poate fi necesar să beți mai mult sau mai puțin, în funcție de nevoile proprii.

Dacă nu sunteți un fan al apei plate, încercați să adăugați niște fructe pentru aromă sau chiar să vă faceți ceai neîndulcit. De exemplu, dacă puneți lămâie sau mentă proaspătă în apă vă veți răcori și va fi mai ușor de consumat. Menținerea hidratării este crucială pentru un randament optim, așa că e musai să beți apă!


3.

Mâncați regulat pe tot parcursul zilei

Este important să mâncați regulat pe tot parcursul zilei pentru a menține un nivel constant de energie. Dacă vă e prea foame, veți deveni rapid obosit, iritabil și nici nu vă veți putea concentra la ce aveți de făcut. De aceea, este necesar să aveți gustări la îndemână pentru a vă ajuta până la următoarea masă.

Gustările sănătoase, cum ar fi fructele și legumele ori nucile și iaurtul, sunt alegeri numai bune ce vă vor oferi energia de care aveți nevoie pentru a vă alimenta ziua. Cu toate acestea, ar trebui să încercați să le evitați pe cele foarte dulci, deoarece acestea vă vor oferi o explozie rapidă de energie, urmată de o moleșeală inevitabilă.

Dacă aveți nevoie de ceva dulce, optați pentru ciocolata neagră, ce are și unele beneficii pentru sănătate. Mâncatul regulat, pe tot parcursul zilei, vă va ajuta să mențineți un nivel constant de energie, iar asta se va traduce prin creșterea productivității.

Dacă vrei să fiți mai productiv, este esential să oferiți corpului alimentele potrivite. Așadar, nu săriți peste cea mai importantă masă a zilei, respectiv micul dejun, beți multă apă și mâncați regulat. Respectarea acestor obiceiuri alimentare simple vă va ajuta să vă creșteți productivitatea și să vă pregătiți pentru succes!