Aceste briose nu au nici un adaos de zahar - toata dulceata vine de la banane. Mai mult decat atat, nu contin gluten si sunt perfecte pentru mic dejun sau o gustare.

Briose Cu Nuci Si Banane
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 3-4 banane coapte mari
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei de nuca de cocos, topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/3 cana unt de migdale
  • 50g faina de nuca de cocos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 cana nuci prajite, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava de briose cu ulei de nuca de cocos.

2. Intr-un castron mare, cu cajutorul unui mixer, se combina bananele piure, oua, ulei de nuca de cocos, esenta de vanilie si 1/3 cana de unt de migdale. se amesteca pana la omogenizare.

3. Se adauga faina de nuca de cocos, scortisoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt si sare la ingredientele umede si se amesteca bine. Se adauga nucile.
Se imparte compozitia in formele de briose preparate.

4. Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15-20 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul unei briose iese curata.

5. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp.