Bruschetele sunt genul acela de preparat pe care îl faci în câteva minute, la fel de repede cum îl savurezi. Sunt ideale atât ca gustare, cât și ca aperitiv și sunt sunt nemaipomenite vara, datorită gustului răcoritor. 

Pe piață au început să apară roșiile românești, așa că este momentul perfect pentru o rețetă de bruschete, simplă și delicioasă. Este ideal să alegeți un sortiment de roșii care nu are foarte multă zeamă, cu pulpa densă. 

Bruschetele sunt un preparat tipic italian, din categoria ”antipasti”, adică aperitiv. Chiar dacă este un preparat simplu, din câteva ingrediente, dacă ele sunt proaspete, din grădină sau din piață, veți avea o explozie de arome în farfurie. 
 

Bruschete cu roșii și busuioc
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 4-5 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 8-10 frunze de busuioc
  • sare, piper
  • 1 baghetă

Mod de preparare

Opăriți și decojiți roșiile. Le puteți lăsa și cu coajă, dacă preferați așa, dar vă recomandăm să le decojiți dacă sunt suficient de coapte.

Tăcați roșiile cubulețe, zdrobiți usturoiul și tocați mărunt frunzele de busuioc. Dacă roșiile au prea multă zeamă, scurgeți excesul înainte de a adăuga celelalte ingrediente.

Tăiați bagheta în felii potrivite și prăjiți-le în toaster sau la cuptor.

Amestecați roșiile cu restul ingredientelor, asezonați cu sare, piper și zeamă de lămâie după gust și serviți cu pâine proaspăt prăjită.

Poftă bună!