Bruschete cu ton, o gustare rapidă și ușoară care este întotdeauna bine-venită, indiferent de ocazie. Adăugați roșii, mozzarella, lamâie și unt pentru un gust divin.

Bruschete cu ton, o gustare rapidă și ușoară

Fie că vrei să prepari ceva rapid, sau ai musafiri anunțați pe ultima sută de metri, sau pregătești o petrecere pentru copii, aceste bruschete cu ton te vor scoate din încurcătură.

Puteți folosi baghete tăiate pe lung, sau le puteți tăia felii, dacă vreți să obțineți tartine mici, ca pentru aperitiv. Ambele variante sunt delicioase și foarte apetisante.

Cum se prepară bruschetele cu ton

Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 2 baghete
  • unt
  • 1 roșie mare
  • 200 g ton în suc propriu
  • 40 g mozzarella sau cașcaval
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pastă (pate) de ton
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • Opțional: verdeață pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați baghetele pe jumătate și ungeți-le cu puțin unt.

Tăiați roșia cubulețe și scurgeți excesul de zeamă. Puneți roșia, tonul scurs de lichid, pasta de ton, sarea, piperul și zeama de lămâie într-un bol. Amestecați bine toate ingredientele, până când tonul s-a mărunțit.

Puneți amestecul pe fiecare jumătate de baghetă, în strat generos. Puneți deasupra mozzarella dată pe răzătoare. Dați baghetele la cuptor pentru 10-15 minute, sau până când cașcavalul s-a topit. Pentru a evita ca bagheta să se usuce sau să se întărească, folosiți la cuptor flacăra de sus, dacă aveți această opțiune.

Poftă bună!