Ai poftă de un desert tradițional, ușor de făcut și delicios? Budinca de mălai cu brânză de vaci e alegerea perfectă! Combinația dintre mălaiul dulceag și brânza ușor sărată e pur și simplu irezistibilă.

Budincă de mălai cu brânză de vaci

Budinca de mălai cu brânză de vaci este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru un desert consistent sau un mic dejun gustos. Este ușor de preparat, delicioasă și perfectă pentru orice ocazie.

Preparare 15 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 300 grame mălai
  • 400 grame brânză de vaci
  • 100 grame făină
  • 200 grame smântână
  • 6 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame unt
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Freacă untul cu zahărul și coaja rasă de lămâie.

Adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Adaugă smântâna și un praf de sare.

Încorporează făina, mălaiul și brânza de vaci.

Adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie și amestecă bine.

Bate albușurile spumă. Încorporează albușurile bătute spumă în amestec, amestecând ușor până se omogenizează.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Unge o tavă cu unt și toarnă compoziția în tavă. Nivelează bine apoi bagă tava în cuptor.

Coace timp de 45-50 de minute, până când budinca devine aurie și trece testul scobitorii.

Scoate budinca din cuptor și las-o să se răcorească puțin înainte de a o tăia și servi.

Sfaturi extra

Pentru un gust mai intens, poți adăuga. în compoziție, stafide sau coajă de portocală.

Budinca se păstrează bine la frigider, acoperită, până la 3 zile.

Este delicioasă și caldă, dar și rece, ca desert sau gustare.

Servește budinca simplă, cu zahăr pudră, cu dulceață sau cu smântănă.