Clasicul orez cu lapte poate fi reinterpretat foarte ușor, astfel încât să îi dăm o notă de originalitate și personalitate. O aromă subtilă de vanilie, puțină frișcă și câteva fructe proaspete pot face dintr-o porție banală de orez cu lapte, un desert deosebit care să ne aducă în continuare aminte de copilărie.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 linguriță unt
- 100 g orez
- 1 lingură zahăr alb
- 2 lingurițe zahăr brun
- 500 ml lapte
- 1 păstaie de vanilie
- 3 lingurițe frișcă
- fructe de pădure sau fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare
Spălați orezul în apă rece. Tăiați păstaia de vanilie pe jumătate și răzuiți semințele cu lama unui cuțit.Puneți laptele împreună cu zahărul și semințele de vanilie la fiert. Când laptele dă în clocot și zahărul s-a topit, adăugați orezul scurs de apă.
Lăsați să fiarbă la foc mic, 12-15 minute sau până când orezul s-a umflat și a absorbit laptele. Amestecați încontinuu, cu o lingură de lemn, pentru ca orezul să nu se lipească. După ce ați oprit focul, adăugați o linguriță de unt și amestecați.
Nu vă faceți griji dacă este prea mult lapte. Pe măsură ce se va răci, orezul va mai absorbi din el. Decorați cu frișcă, fructe proaspete sau fulgi de cocos, de migdale etc.
Poftă bună!