O varianta sanatoasa atunci cand ai chef de un burger.

Burger De Quinoa, Delicios Si Foarte Sanatos
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana quinoa
  • 1 lingura ulei
  • 1 cana ceapa maruntita
  • 2 cani ciuperci
  • 1 lingurita usturoi maruntit
  • 3/4 lingurita maghiran
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1 ou
  • 2/3 cana branza Cheddar, rasa
  • 1/2 cana nuci pecan, maruntite
  • 1/3 cana fulgi de ovaz
  • 1 lingura sos de soia
  • 8 chifle

Mod de preparare

1. Se combina apa si quinoa intr-o cratita medie. Se fierbe. Se reduce focul, se acopera si se fierbe timp de 15 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pune hartie de copt intr-o tava.

3. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand frecvent, pana cand incepe sa se inmoaie, aproximativ 5 minute. Se adauga ciupercile, usturoiul, maghiran si oregano. Se lasa pe foc pana cand ciupercile sunt fragede, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 5 minute.

4. Se bate oul intr-un bol mediu. Se adauga quinoa, amestecul de ciuperci, branza, nucile pecan, ovazul si sos de soia si se amesteca. Cu ajutorul unei linguri, se imparte compozitia in portiuni de jumatate de cana si se aseaza pe foaia de copt sub forma de chiftelele.

5. Se coc burgerii pana devin crocanti, 25-30 de minute. Se servesc pe chifle cu garnituri preferate.