O versiune mai usoara a pastelor preferate de toata lumea, aceste Carbonara, gata in 20 de minute, inlocuiesc pastele cu cartofi dulci.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 1 ou, plus 1 galbenus de ou
- 60ml smantana lichida
- 20g parmezan, ras fin
- 2 lingurite ulei de masline
- 3 felii de prosciutto, taiate bucatele
- 500g cartofi dulci, taiati fidea, folosind o mandolina
- fulgi de ardei iute (optional)
- frunze proaspete de patrunjel
Mod de preparare
1. Folosind o furculita, se amesteca oul, galbenusul de ou, smantana si parmezanul intr-un bol mic pana se omogenizeaza. Se pune deoparte.2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Se adauga bucatile de prosciutto si se fierbe, amestecand, timp de 2 minute.
3. Se adauga un cartofii, taiati sub forma de taitei si ardeiul iute. Se gateste timp de 3 minute sau pana se inmoaie. Se ia de pe foc.
4. Se toarna amestecul de ou in tigaie si se amesteca repede. Se fierbe pana ajunge la o consistenta cremoasa. Se imparte in boluri si se acopera cu patrunjel si parmezan. Se asezoneaza.