O versiune mai usoara a pastelor preferate de toata lumea, aceste Carbonara, gata in 20 de minute, inlocuiesc pastele cu cartofi dulci.

Carbonara, Fara Paste
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 ou, plus 1 galbenus de ou
  • 60ml smantana lichida
  • 20g parmezan, ras fin
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 3 felii de prosciutto, taiate bucatele
  • 500g cartofi dulci, taiati fidea, folosind o mandolina
  • fulgi de ardei iute (optional)
  • frunze proaspete de patrunjel

Mod de preparare

1. Folosind o furculita, se amesteca oul, galbenusul de ou, smantana si parmezanul intr-un bol mic pana se omogenizeaza. Se pune deoparte.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Se adauga bucatile de prosciutto si se fierbe, amestecand, timp de 2 minute.

3. Se adauga un cartofii, taiati sub forma de taitei si ardeiul iute. Se gateste timp de 3 minute sau pana se inmoaie. Se ia de pe foc.

4. Se toarna amestecul de ou in tigaie si se amesteca repede. Se fierbe pana ajunge la o consistenta cremoasa. Se imparte in boluri si se acopera cu patrunjel si parmezan. Se asezoneaza.