Aceasta reteta este o versiune rapida a clasicelor paste Carobara italienesti, in care sunca este inlocuita cu carnati afumati.

Paste Carbonara Cu Carnati
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 400g spaghete
  • 160g carnati afumati
  • 4 oua
  • 50g parmezan
  • 1 lamaie

Mod de preparare

1. Se pune o oala de apa cu sare la fiert. Se adauga spaghetele si se gatesc conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg pastele si se opreste apa in care au fost fierte.

2. Intre timp, se taie carnatii in rondele. Se pune o tigaie mare la foc mediu, se adauga feliile de carnati si se prajeste timp de 4-5 minute, intorcand pe ambele parti, pana devin crocanti. Se lasa deoparte.

3. Se sparg ouale intr-un castron si se rade parmezanul intr-un alt bol. Se adauga 3 linguri de parmezan si coaja rasa de la o lamaie in castronul cu oua.

4. Se adauga pastele scurse in tigaie si se amesteca bine. Se adauga amestecul de ou si parmezan, apoi se amesteca pana cand se ingroasa putin, fara sa se inchege. Se asezoneaza dupa gust. Se pune un pic din apa in care au fost fierte pastele, daca este necesar.

5. Se stoarce peste paste un pic de suc de lamaie si parmezan ras.