O reteta delicioasa care poate inlocui o masa de pranz. Foloseste o alta leguma in loc de sparanghel, cum ar fi broccoli, daca preferi.

Cartofi cu sparanghel și bacon
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 1/2 legatura sparanghel, taiat
  • 1 cana bacon, taiat
  • 1/2 cana smantana degresata
  • 1 cana branza rasa
  • 1/2 cana ceapa verde, taiata
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper

Mod de preparare

1. Se inteapa cartofii peste tot cu o furculita. Se baga la cuptorul cu microunde, pana se inmoaie, aproximativ 20 de minute.

2. Intre timp, se pune o oala cu apa la fiert. Se adauga sparanghelul, se acopera cu un capac si se lasa 2-3 minute, pana se inmoaie.

3. Se combina sparanghelul cu bacon, smantana, 1/2 cana branza rasa, 6 linguri ceapa verde, sare si piper intr-un bol. In cazul in care cartofii sunt suficient de reci, se taie o treime din fiecare cartof, apoi, cu ajutorul unei linguri se scoate usor interiorul si se adauga la vasul cu amestecul de sunca. Se amesteca pana devine o compozitie omogena.

4. Se imparte amestecul de bacon in mod egal, in fiecare cartof. se pun intr-un vas, in cuptorul cu microunde. Se acopera fiecare cartof cu branza ramasa. Se lasa la cuptor pana cand branza este topita, 2-4 minute. Se decoreaza cu ceapa verde ramasa.