O reteta simpla, bine echilibrata pentru o cina sanatoasa.

Somon cu sos de muștar, cartofi noi și sparanghel
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 750g cartofi noi, taiati pe jumatate
  • 200g sparanghel
  • 200ml din smantana
  • marar proaspat, tocat
  • 2 lingurite de muștar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 fileuri de somon

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se umple o tigaie mare cu apa clocotita si se adauga cartofii timp de 15-20 de minute pana cand se inmoaie, adaugand sparanghel in ultimele 5 minute.

2. Intre timp, se adauga smantana, marar si mustar intr-un bol mic, cu un varf de cutit de sare si piper si se pune deoparte.

3. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare. Se prajeste somonul, timp de 4 minute, apoi se fierbe timp de 4 minute, pana cand sunt gatite. Se pune deoparte si se pastreaza cald. Se toarna sosul in tigaie si se incalzeste usor timp de un minut - nu se lasa sa fiarba. Se serveste pestele cu legume fierte, apoi se toarna sosul peste peste.