Sparanghelul face parte din categoria legumelor cu super proprietăți nutritive. Are puține calorii, dar este o sursă importantă de calciu, vitaminele A, B și D și este excelent ca garnitură pentru o friptură.

Cea mai comună modalitate de a găti sparanghelul este să-l blanșați, apoi să îl trageți puțin la tigaie. Astăzi vă propunem o rețetă originală cu sparanghel pane, în crustă de parmezan, pregătit la cuptor, rumenit și crocant. 

Sparanghel în crustă de parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 5 linguri făină
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe apă
  • o cană pesmet
  • 150 g parmezan ras
  • 450 g sparanghel

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pe care o ungeți cu puțin ulei.

Bateți ouăle cu puțină sare și piper și un strop de apă. Amestecați pesmetul cu parmezanul ras într-o farfurie. Puneți și făina într-o farfurie separată.

Spălați sparanghelul sub jet de apă rece. Cât este încă umed, treceți sparanghelul prin făină, apoi ou bătut și, la final, prin amestecul de pesmet și parmezan.

Puneți sparanghelul pe tavă și dați la cuptor pentru 20-25 de minute, până când devine auriu și crocant.

Serviți sparanghelul ca garnitură sau cu sosul preferat.

Poftă bună!