Piețele sunt pline de cartofi noi, așa că o gustare cu cartofi și bacon este mai mult decât binevenită. Pentru această rețetă este ideal să folosiți cartofi cât mai mici, ca să nu fie nevoie să îi tăiați, ci să îi puteți pregăti întregi.
Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și vă garantăm că această combinație de cartofi cu cabon crocant și cu sos ușor iute vă va face să vă lingeți pe degete! Sunt ideali ca garnitură, ca gustare sau pe post de cină rapidă.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 500 g cartofi noi de dimensiuni mici
- sare
- piper
- rozmarin
- ulei de măsline
- 400 g bacon
- Pentru sos:
- 250 g smântână
- 2-3 lingurițe sos tabasco
- sare
- piper
Mod de preparare
Spălați bine cartofii și, dacă sunt mai mari, tăiați cartofii în jumătăți sau sferturi.Puneți cartofii într-o oală cu apă și sare și puneți la fiert. Lăsați să fiarbă 5 minute după ce apa a dat în clocot. Cartofii noi fierb foarte repede și nu trebuie să fie complet fierți, pentru că se vor mai găti și la cuptor.
Scurgeți apa și puneți cartofii într-un bol. Presărați puțin piper, rozmarin și câteva linguri de ulei de măsline și amestecați bine.
Tăiați feliile de bacon pe jumătate. Înveliți fiecare bucată de cartof în bacon și puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă folosiți felii subțiri de bacon, acestea se vor lipi de cartofi și se vor coace perfect. Dacă feliile de bacon sunt mai groase, va fi nevoie să le prindeți cu o scobitoare pentru a rămâne cartoful învelit în bacon.
Dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când baconul este crocant. Pentru sos, amestecați smântâna, sosul tabasco, puțină sare și puțin piper într-un bol. Turnați cu generozitate peste cartofii fierbinți.
Poftă bună!