Checul cu banane si iaurt este atat de simplu incat si copiii il pot face si este o modalitate foarte buna de a folosi bananele foarte coapte.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 120ml ulei de floarea soarelui
- 225g zahar
- 3 oua
- 225g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 2 banane coapte
- 150ml iaurt natural
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de chec cu un pic de ulei. Se pune o bucata de hartie de copt in tava.2. Se toarna uleiul intr-un castron mare. Se adauga zaharul si se amesteca cu un tel, timp de cateva minute. Se sparge un ou intr-un castron mic, apoi se adauga peste zahar si ulei. Se bate bine. Se repeta cu cele 2 oua ramase.
3. Se amesteca faina cu scortisoara.Se incorporeaza in amestec.
4. Se cojesc si se taie bananele intr-un alt castron, apoi se zdrobesc cu o furculita. Se adauga peste compozitie, impreuna cu iaurtul, apoi se toarna in tava captusita.
5. Se coc timp de 1 ora, sau pana cand prajitura este bine crescuta si aurie. Se infige o scobitoare in centrul prajiturii, iar daca iese curata, inseamna ca este gata. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe un platou si se taie felii.